Klubben

Vi finns i norra Västmanland där vi har tillgång till bra spårmarker, fina rapportsträckor och kluriga sökbanor. Klubbstugan med 2 egna apellplaner ligger en liten bit utanför Fagersta. Det senaste nytillskottet i klubben är ”Fagersta Hundcenter” en inomhushall för hundaktiviteter som byggdes med stor hjälp av klubbens medlemmar under 2012. Härinne hålls våra inomhustävlingar under vinterhalvåret och även våra kurser – annars så är den till för uthyrning. Våra andra hus är nymålade och en altan har byggts till. Vi har nu också fått en ny stuga, som står borta vid agilityhagen, det finns även el dragen till den. Så för de som kommer till klubben och ska tävla, kan hyra stugan för övernattning. Kontakta Maj-britt Winberg, klubbens kassör, för mer information.

Förutom apellplanerna har vi en stor inomhushall som under vinterhalvåret nyttjas som träningsplan, och en inhägnad agilitybana. Uppletanderuta och mentaltestbana finns i direkt anslutning till klubbstugan, så det mesta finns på bekvämt avstånd.

I klubben är vi cirka 230 medlemmar som alla gör sitt till för att det ska fungera. Grunden i klubben är en stor kursverksamhet som håller igång nästan hela året. Tack vare att alla ställer upp, så flyter det på bra och vi har inga väntelistor, utan alla kan i stort sett få plats med en gång. Valpkurser, allmänlydnad, tävlingslydnad och spårkurser är de som är mest populära, men mer specialinriktat finns också, t.ex. uppletandekurs. Se mer information om kurserna uppe i menyn.

Tävlingsverksamheten är livlig både i lydnad och bruks. Vi har 2st lydnadstävlingar och 2st rallylydnadstävlingar i inomhushallen under vintersäsongen som brukar vara populära. Vi har också spårtävlingar på Nationaldagen och även en helg i september.

Klubbens egna ekipage syns ofta på tävlingsbanorna runt om i landet. För närvarande finns det cirka 10 elitekipage, av vilka flera tävlar i både sök och spår.

Adressen till klubben/klubbstugan/inomhushallen, hittar du HÄR!
Adress och Kontakt (detta är INTE adressen till klubben!)
Fagersta Brukshundklubb
c/o Maj-Britt Winberg
Sturevägen 12B
73747 FAGERSTA

Telefon till klubbstugan: 072-706 39 45
Maj-Britts nummer: 073-0298809

Bankgiro: 5385-7736
Swish: 123 377 20 76

Annons