Information

Valpkurs

Vardagsträning för dig som har en valp på 3-6 månader.

Unghundskurs 6-18 mån

Den här kursen vänder sig till dig som har en hund mellan 6-18 månader.
Nu har hunden övergått från valpstadiet till att bli unghund. Under den här perioden kan hundägarens tålamod sättas på prov, många hundar blir mer självständiga och deras könshormoner aktiveras. Det är viktigt att du aktiverar hunden efter dess behov och att den inser att det är du som står för det roliga här i livet, så att det är värt att följa och lyda dig.

Allmänlydnad

Här får du och din hund lära sig vardagslydnad. Bra för dig som inte gått nån kurs med din hund. Vi försvårar övningarna utefter vad du och din hund kan.

Tävlingslydnad

För dig som har ambitioner att tävla i lydnad eller bruks med din hund. Hunden bör ha god grundlydnad.

Rallylydnad – nybörjare

Mycket kontaktövningar, lek och naturligtvis grunderna i rallylydnad –  inlärning av momenten och genomgång av regler etc.
Hundarna får vara från 5mån och uppåt! (ingen över åldersgräns)

Rallylydnad – inriktning tävling

Här är kursen för dig som har målet att tävla med din hund i rallylydnad. Du får lära dig att bygga banor, träna tävlingsmässigt, vi nosar även på fortsättningsskyltarna. Vi går igenom vad domarna tittar på och vad dom dömer på. Och även ordentlig inlärning av skyltar med hemläxor! När kursern är klar så ska ni kunna anmäla till en tävling i nybörjarklass, för dom som vill såklart!

Nybörjarkurs i klickerträning

För dig som väl lära dig ett roligt sätt att träna hund! Här får du lära hunden olika targets och träna in olika tricks på din hund.

Uppletandekurs

På den här kursen får du lära din hund att leta upp föremål. Ett specialmoment som ingår när du tävlar i bruks.

Spårkurs

Testa på Person spår med din hund. Det här är en helgkurs, där ni får testa spåra med era hundar och lägga spår själva. Bra aktivering för dig och din hund!

Viltspår

Pröva blodspår med din hund. Här får du testa på att gå viltspår med din hund, hunden ska följa ett spår där man droppat blod och dragit en rådjursfot efter sig. Ett bra sätt att aktivera sin hund på.

Nybörjarkurs i Agility

Du och din hund får lära er hopphindrena och träna på kortare kombinationer. KOntaktfälsthindrena presenteras men vi tränar inte på dem med våra nybörjarhundar

Fortsättningskurs i Agility

Här får du lära dig hur du ska styra din hund på en agilitybana. Och man får köra flera olika hinderkombinationer.

Annons